Blog

Imoo Watch Phone Z6 – a legjobb okosóra gyerekeknek

MiStyle
MiStyle
2022.08.08 09:53
Imoo Watch Phone Z6 – a legjobb okosóra gyerekeknek

Ezzel az okosórával nemcsak gyermeked fog jól szórakozni, hanem te is nyugodt lehetsz, hiszen bármikor kapcsolatba léphetsz vele.

Az okoskütyük között az okosórák különleges helyet foglalnak el, mert számos feladatra lehet őket használni. Az átlagos, a telefont kiegészítő eszközök mellett egy sor olyan termék is van például, amelyet aktivitásmérőként lehet használni, egy másik csoport pedig kifejezetten a gyermekek számára készült. Ez utóbbi csoportba tartozik az imoo Watch Phone Z6, amely több érdekes jellemzővel is büszkélkedhet: nagy kapacitású akkumulátora mellett saját SIM-kártyát is fogad például, a videotelefonálást segítendő pedig két kamera is került rá.

Elnyűhetetlen

Az órát elsősorban gyermekek számára készítették, ez pedig a tervezésnél is fontos szempont volt. Az okosóra olyan anyagokból készült például, amelyek fokozottan bírják a gyűrődést. Erős műanyagok a széleken, karcmentes zafír üveg a kamerák előtt, víz- és porálló tokozás és érdekes, az óra számlapjának felhajtását lehetővé tevő dizájn jellemzi. Utóbbihoz ráadásul olyan strapabíró mechanika készült, amit 100 ezer ciklusra terveztek (napi 50 felhajtással ez 5-6 évet jelent). Hogy ez miért jó? A számlap pozícióját elsősorban fényképezéshez, valamint videotelefonáláshoz lehet érdemes megváltoztatni, hogy a kamerák sokkal jobb szögbe kerüljenek! A Z6 57,8×44,7 mm-es méretéhez és 15,9 mm-es vastagságához alacsony, 66 grammos tömeg is társul, hogy gyermeked viselés közben ne érezze kényelmetlennek.

A Watch Phone Z6 – ahogyan arra neve is utal – nemcsak óraként, hanem telefonként is megállja a helyét. Saját SIM-kártya került bele, és nemcsak mikrofont, hanem hangszórót is tartalmaz, hogy okostelefon közreműködése nélkül is tudja kezelni a normál telefonhívásokat, valamint az SMS üzeneteket. Sőt, a saját SIM természetesen egyúttal azt is jelenti, hogy az imoo Phone Watch Z6 saját adatkapcsolattal is rendelkezik, így az összes, internetkapcsolatot igénylő funkciója is folyamatosan rendelkezésre áll. Nemcsak a különféle aktivitások mérésére gondolhatunk itt, hanem például a helyzetmeghatározásra és annak továbbítására vagy az üzenetküldő platformokra, videotelefonálásra is.

Gyors és megbízható

Ami a technikai adatokat illeti, az órába 680 mAh-s akkumulátort került, amely normál használat mellett néhány napos üzemidőt biztosít – ez persze erősen függ a használat módjától is, hiszen a sok videotelefonálás vagy fotózás értelemszerűen több energiát is használ. Egy átlagos okosóra 400 mAh-s akkumulátorához képest mindenesetre a Z6 jóval nagyobb áramforrással rendelkezik, a Qualcomm-féle Snapdragon Wear 2100 rendszerchip pedig megfelelően takarékosan bánik az erőforrásokkal. A rendszerchip mellé a gyors működést segítendő 512 MB RAM-ot és 8 GB-os belső memóriát helyeztek el. Az 1,41 colos, négyzet alakú AMOLED kijelző 320×360 pixeles, amely rengeteg információ mellett akár fotók és videók megjelenítéséhez is ideális. Nagy fényerőt biztosít, hogy gyermeked nyáron is mindig jól láthassa tartalmát, a Corning Gorilla Glass pedig a fizikai behatások ellen nyújt védelmet: az óra akkor sem sérül, ha gyermeked túrázás vagy játék közben véletlen hozzáüti valaminek.

Az imoo Watch Phone Z6 egyik különlegessége, hogy kamerával is rendelkezik – rögtön ráadásul kettővel is. A két kamera garantáltan a gyermek kedvence lesz, hiszen a hátsó modul 8 MP-es felbontásával remek fotók készítésére alkalmas, az előlapi kamera pedig, a maga 5 MP-es érzékelőjével videotelefonálás közben ideális. Természetesen a két kamera akár kombinálható is: ha például videotelefonálsz a gyermekkel, akkor az előlapi kamerán keresztül őt láthatod, a hátsó kamerával pedig ő tudja megmutatni neked azt, amit épp lát. A 20 méterig vízálló tokozásnak hála az okosóra akár a medencébe is bevihető, sőt nemcsak bevihető oda, hanem használható is a vízben. A vízállóság persze jól jön azért is, mert így garantáltan nem kell aggódnod amiatt sem hogy esetleg az izzadtság kárt tenne a készülékben.

A kütyübe a helyzetmeghatározáshoz GPS is került, az óra pozícióját pedig szülőként saját telefonodon mindig ellenőrizheted. Láthatod például, hogy gyermeked még mindig az iskolában van-e, vagy már elindult hazafelé. Egyéb kommunikációhoz ott a Bluetooth illetve a WiFi – előbbi kiválóan alkalmas fülhallgatók csatlakoztatásához, illetve mobillal való kommunikációhoz (a mobilos kísérő alkalmazás a beállítást nagy mértékben leegyszerűsíti), utóbbi pedig internetezésnél, videotelefonálásnál jöhet jól, hiszen nem fogy a mobil adatkeret.

Android rendszerrel

Az imoo Watch Phone Z6-on az Android speciális, okosórákhoz kifejlesztett változata fut, amely alapvetően határozza meg a használhatóságot: amellett, hogy az óra okostelefonnal párosítva a mobil számos funkcióját, például az értesítések megjelenítését vagy a zenelejátszást is megkönnyíti. Az óra tudása alkalmazásokkal természetesen bővíthető – és mivel gyermekeknek szánt termékről van szó, azt appok telepítése szülői jóváhagyáshoz köthető. Emellett néhány funkció zárolható is, a GPS-szel működő helyzetmeghatározásnál például letilthatod, hogy gyermeked kikapcsolja ezt a funkciót. Így ha az óra gyermekednél van, nemcsak abban lehetsz biztos, hogy bármikor kapcsolatba léphetsz vele, hanem abban is, hogy mindig megnézheted, pontosan merre jár. A biztonság érdekében a hívásokat is korlátozhatod csak a telefonkönyben eltárolt számokra, a kontaktlista pedig nemcsak neveket, hanem fényképeket is tartalmazhat, hogy az olvasni még nem tudó csemeték is könnyen használhassák.