Világítás

Otthonaink világítása évezredes hagyomány, de az sem véletlen, hogy a villanykörte volt az egyik első eszköz, mely elektromosságot használt. Fényre ugyanis mindig szükségünk van, éppen ezért a modern kor vívmányai már számtalanszor forradalmasították az otthoni világítást. Az okos világítással pedig itt az újabb áttörés, az automatizált megoldással olyan dolgokat tehetünk, melyekre korábban nem is gondoltunk volna. Az okos világítás népszerűbb, mint valaha, a MiStyle termékeivel most mi is bevezethetjük otthonunkat a jövőbe.

Milyen előnyökkel szolgál egy okosotthon?

Az okosotthon-technológia általánosságban olyan készülékekre vagy elektronikus eszközökre utal, melyeket olyan kommunikációs technológiával láttak el, mely az internethez kapcsolódva lehetővé teszik számunkra, hogy mobileszközeinkről irányítsuk őket. Az okosotthon azonban sokkal több, mint egy trendi hívó szó, azonnali és kézzelfogható előnyöket kínál számunkra. Kényelmesebbé teszi életünket, segítségével időt szabadíthatunk fel, nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat, pénzt takaríthatunk meg.

Az otthoni automatizálás egyik legnépszerűbb példája az intelligens okos világítás, mely lehetővé teszi, hogy a világ bármely pontjáról irányítsuk beltéri és kültéri világítási rendszerünket. De ide sorolhatjuk még az okostermosztátokat, biztonsági rendszereket, fűtési-, és hűtési megoldásokat, illetve az intelligens áramellátást is.

Mit jelent pontosan az okos világítás?

Az okos világítás forradalmasítja otthonunk fényellátását, képes érzékelni és automatikusan együttműködni környezetükkel, valamint a felhasználókkal és más intelligens eszközökkel. Ezáltal energiát takaríthatunk meg és javíthatjuk otthonunk biztonságát.

Az intelligens izzók olyan hosszú élettartamú LED izzók, melyek hagyományos társaikkal ellentétben nem igényelnek kézi vezérlést. Az intelligens lámpákat távirányítóval, mobilkészülékünkkel, hangutasításokkal, vagy előre elkészített forgatókönyvek alapján vezérelhetjük.

Az intelligens lámpákat vezeték nélkül, kommunikációs hálózat segítségével kapcsolhatjuk, megváltoztathatjuk fényerejüket, színüket és fehérségüket. Ezen kívül elkészített ütemterv, illetve feltételek szerint programozhatjuk működésüket. Beállíthatjuk például, hogy alkonyatkor bekapcsoljanak, hajnalban pedig kikapcsoljanak.

Hogyan épül fel egy okos világítási rendszer?

Az okos világítások vezeték nélküli hálózatokon keresztül csatlakoznak a hálózathoz. Ezen keresztül egy alkalmazáshoz vagy okos vezérlőközponthoz (HUB) csatlakoznak, és innen kapják az utasításokat. A HUB tehát közvetítő átjáróként működik az okosotthon eszközök és a mobilkészülékünk között. Feldolgozza az általunk küldött parancsokat, és továbbítja az utasításokat.

Egyes intelligens lámpák nem támaszkodnak teljesen a vezeték nélküli hálózatra, nem feltétlenül van szükségük külső vezérlésre. Ezeket gyárilag saját érzékelőkkel és előre programozott utasításokkal látják el. Képesek érzékelni a környezetükben bekövetkező változásokat. A fény-, vagy mozgásérzékelőkkel ellátott intelligens izzóknak nincs szükségük okos vezérlőközpontra, vagy  hálózati kapcsolatra ahhoz, hogy be-, és kikapcsoljanak amikor sötétedést, vagy mozgást érzékelnek.

Mik az okos világítás legfőbb előnyei?

Elsőre talán furcsának tűnhet, de az általuk nyújtott előnyök teljes skálájának megismerése után soha többé nem akarunk majd olyan házban élni, ahol nincsenek beszerelve.

Kényelmes, távoli irányítás

Elmúltak a villanykapcsolóhoz szaladgálás pillanatai, az okos vezérlésnek köszönhetően akár ágyunkból, vagy mobilkészülékünk lokációjával is működtethetjük lámpáinkat. Automatizálással minden egyes lámpát, vagy lámpacsoportot, meghatározott vagy véletlenszerű időpontokra is programozhatunk. Előbbi mindennapjaink kényelmét, utóbbi otthonunk biztonságát segíti elő. Beállíthatunk automatikus ütemezéseket, amelyek napfelkeltéhez és napnyugtához igazítják fényeinket. A lámpák automatikusan kikapcsolhatnak, ha nem vagyunk már egy helyiségben, amikor elhagyjuk a házat, és bekapcsolhatnak, amikor hazaérünk, illetve belépünk egy helyiségbe.

Több lámpa egyetlen izzóba építve

Az okos világítás többféle környezetben is megfelelő lehet. Készíthetünk világítási sémákat romantikus randevúhoz, késő esti megvilágításhoz, tévénézés közbeni fényhez. Az okos világítás a helyzetnek megfelelő fényerőt és színhőmérsékletet biztosít majd, ráadásul még színt is képes változtatni.

Energiatakarékos megoldás

Okos világítással spórolhatunk energiafelhasználásunkon is, ugyanis, ha nincs szükségünk a teljes fényerőre, vagy már nincs szükség világosságra, akkor mérsékelhetjük villanyszámlánkat, kikapcsolással, vagy a fogyasztás csökkentésével.

A MiStyle termékeivel most mi is egyszerűen és költséghatékonyan modernizálhatjuk otthonunk világítását, és elkezdhetjük lakásunk okosítását. A MiStyle okos világításra tervezett termékei a legegyszerűbb, mégis leglátványosabb eszközök, hogy bevezessük otthonunkat a jövő technológiáiba.


11termék 111
11termék 111
Szűrés
Ár
 (Ft)
1 190 Ft - 33 590 Ft
Termék státusza