Érzékelő

Az érzékelők minden intelligens otthon, és a benne felszerelt okoseszközök legfontosabb támogatói. Figyelik és nyomon követik a mindennapi rutintevékenységeket, a környezeti változásokat. Adatokat szolgáltatnak tevékenységünkről és környezetünkről, ezzel segítve okosotthonunk automatizálását. A MiStyle kínálatában található érzékelők okosotthonunk modern szeme és füle lesz.

Milyen előnyökkel szolgál egy okosotthon?

Az intelligens otthon számos előnyös tulajdonsággal ruházza fel közvetlen életterünket, mellyel megkönnyíti mindennapjainkat, időt és pénzt spórol meg nekünk minden egyes nap. Az okosotthon olyan technológiával felszerelt lakást jelent, amely lehetővé teszi az intelligens eszközök közötti kommunikációt, az otthon automatizálását, könnyebb és kényelmesebb irányítását.

A legfőbb előnyök közé tartozik az energiahatékonyság. Ilyen például az időzítésre, vagy mozgás hiányában automatikusan lekapcsoló okosizzók, vagy az elektromos áramot kikapcsolt állapotban is fogyasztó háztartási készülékek ellátására használt okoskonnektorok. Szintén az okosotthonok mellett szól a testreszabhatóság, melyet automatizált feladatokkal érhetünk el, például napkeltéhez és napnyugtához igazodó fényerősség szabályozókkal, a kinti hőmérséklethez és otthon töltött óráinkhoz alkalmazkodó okostermosztátokkal, és a mindenre kiterjedő figyelmű intelligens biztonsági kamerákkal. Végül, de nem utolsósorban a kényelmes, könnyű használatot említhetjük kiemelt előnyként, hiszen akár mobilkészülékünkről irányíthatjuk egész otthonunkat, legyünk akár az ágyban, a munkahelyünkön, vagy a világ túlsó felén.

Miért fontos részei okosotthonunknak az érzékelő berendezések?

A korábban felsorolt okoseszközöknek van egy rettentően fontos közös tulajdonságuk. Az automatikusan kapcsoló okosizzók, az intelligens termosztátok és a biztonsági kamerák egyaránt igénylik az érzékelők jelenlétét. Ha ugyanis ezekre az eszközökre az okosotthon kötelező elemeiként gondolunk, akkor tekintsünk úgy az érzékelőkre, mint okoseszközeink szemére és fülére, amik hatékonyan segítik működésüket. Az intelligens érzékelők által gyűjtött adatok lehetővé teszik többi intelligens otthoni eszközünk számára, hogy reagáljanak és szükség esetén feladatot hajtsanak végre. Legyen szó akár figyelmeztetésünkről egy látogató érkezésekor, vagy fűtésünk felkapcsolásáról hideg időjárás esetén.

Mik az érzékelő berendezések legfőbb előnyei?

Az intelligens érzékelőket praktikus módon használhatjuk otthonukban. Lássuk milyen fajtái vannak és mik a legfőbb előnyeik!

Mozgásérzékelők

A modern mozgásérzékelők jóval többet tudnak annál, minthogy érzékelik a mozgást és válaszreakciót adnak rá. Ezek az érzékelők sokkal inkább intelligens központként működnek, amelyeket más okoseszközökkel is összekapcsolhatunk a nagyobb kényelem, a hatékonyabb automatizálás érdekében. Okosotthonunk lámpáihoz, termosztátunkhoz és kameráinkhoz csatlakoztatva számos művelet elindítására beprogramozhatjuk. Ha például a mozgásérzékelő hajnalban mozgást érzékel a fürdőszoba irányába, automatikusan felkapcsolja a fürdőszoba világítását. Illetve a reggeli órákban mozgást érzékel az emeleten, előre programozott módon bekapcsolhatja a fűtést a földszinten. Ha pedig éppen nyaralunk, és az otthonunk körüli biztonsági kamerák mozgást érzékelnek, azonnal értesítést küldenek mobiltelefonunkra.

Intelligens biztonsági érzékelők

Ha nem elégszünk meg pusztán a biztonsági kamerákkal összekötött érzékelőkkel, további intelligens biztonsági eszközöket is csatlakoztathatunk a rendszerhez. Ezeket a szenzorokat jellemzően házunk bejutási pontjaira érdemes szerelni, hogy mindig tisztában legyünk vele, ezek a bejáratok biztosan csukva vannak-e. Az ablakokhoz és ajtókhoz szerelt érzékelők extra biztonságot nyújthatnak, és megelőzhetik a szükségtelen aggodalmat.

Intelligens eszközökbe szerelt érzékelők

Egyre több okoseszköz, például ajtócsengőnk vagy termosztátunk rendelkezik beépített biztonsági érzékelőkkel. Modern okoseszközeink felszerelései között megtalálható már a kamera, a hang- és mozgásérzékelő szenzor, vagy éppen az intelligens szén-monoxid és gázérzékelő is.

A Mistyle kínálatában elérhető intelligens mozgásérzékelő és nyitásérzékelő szenzorok sosem látott kényelmet és biztonságérzetet kölcsönöznek, miközben alig észrevehető kialakításuknak hála szinte bárhová felszerelhetőek, minimális vezetékezéssel.


4termék 14
4termék 14
Szűrés
Ár
 (Ft)
3 390 Ft - 7 790 Ft
Termék státusza