Blog

Mi Smart LED mennyezeti lámpa

Lámpa
Xiaomi
Szűrés törlése
MiStyle
MiStyle
2022.11.18 12:00
Mi Smart LED mennyezeti lámpa

A Xiaomi termékpalettáján többféle okoségő is megtalálható, de a gyártó gondolt azokra is, akik modern LED-es mennyezeti okoslámpát szeretnének vásárolni otthonukba.

A Mi Smart LED Ceiling Light névre hallgató fényforrás többféle méretben kapható, így a széria ideális választás konyhába, fürdőszobába, kisebb méretű vagy akár nagy szobákba is. A lámpa köralakú formával rendelkezik, átmérője 35-46 cm. A modern lámpáknál szokásosnak mondható UFO kialakításnak hála a lámpa szinte rátapad a plafonra (hiszen vastagsága, pontos típustól függően, mindössze 6-7 cm), a fényt pedig minden irányba remekül szórja.

Búrája műanyagból készült, amely a szerelés időtartamára könnyedén eltávolítható. A borítás IP50-es védelemmel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy kialakításából adódóan nem tudunk belenyúlni, por és fröccsenő víz ellen viszont a lámpatest nincs semmilyen módon felkészítve. A Xiaomi szerint egyébként a lámpa felépítése ezzel együtt is olyan, hogy a lámpatestbe a bogarak nem tudnak bejutni – ez elsőre apróságnak tűnik, de ha valaki havonta kell, hogy leszedje a búrát egy-egy légy tetem miatt, az tudja, hogy fontos dologról van szó. A fürdőszobai használatot egyébként az teszi lehetővé, hogy a lámpa a páratartalomra nem túlzottan érzékeny, még 85%-os érték mellett is használható.

A kisebb típus 35 cm-es átmérővel rendelkezik és 1600 lumenes fényerőt nyújt. 48 darab 1 wattos LED található benne, amelyek közül 24 darab 2700K-s, 24 darab pedig 6000K-s színhőmérséklettel rendelkezik. A lámpa maximális fogyasztása 24 watt, ebből adódóan egyszerre legfeljebb 24 darab LED világít – hogy pontosan milyen összetételben, az a kiválasztott színhőmérséklet függvénye. Az 1600 lumenes fényerő egyébként 4000K-es színhőmérséklet mellett értendő. A nagyobb változatnál 81 darab 1 wattos LED-nek hála a maximális fényerő 3100 lumen. A LED-ekből egyszerre 45 lehet aktív, tehát a fogyasztás 45 watt. Fontos, hogy nemcsak a lámpa színhőmérséklete szabályozható, hanem a fényerő is.

A Mi Smart LED mennyezeti lámpa természetesen okos, így nemcsak fali kapcsolóval lehet vezérelni, hanem WiFi hálózat vagy akár Bluetooth segítségével is. Előbbi kapcsolódási formát használja a Xiaomi okosotthon alkalmazása (elérhető Androidra és iOS-re egyaránt), utóbbi pedig akkor hasznos, ha Bluetooth távirányító (például Yeelight Bluetooth Remote Control) beüzemelése is tervbe van véve. A Bluetooth adapter extra funkciója, hogy átjáróként is szolgál; vagyis a lámpa képes arra is, hogy Bluetooth szabványú eszközök és a WiFi hálózat között kapcsolódási pontként szolgáljon. A WiFi (és azon keresztül felhő) alapú működés egyébként azt is jelenti, hogy a lámpa központi egység nélkül is használható, és akár távolról is vezérelhető. Emellett természetesen adott az Amazon Alexa, a Google Home és az Apple Homekit integráció lehetősége is, így a lámpa akár hangutasításokkal is vezérelhető.