Blog

Xiaomi Mi Smart Space Heater S

MiStyle
MiStyle
2022.12.01 09:00
Xiaomi Mi Smart Space Heater S

Nagy teljesítmény, gyors felfűtés, csendes működés és persze okosfunkciók sora jellemzi a Xiaomi elektromos konvektorát.

Beköszöntöttek a mínuszok, így nem is lehetne aktuálisabb a Mi Smart Space Heater S bemutatója; a Xiaomi elektromos okoskonvektora pillanatok alatt meleget varázsol otthonodba, növelve ezzel a komfortérzetet. Fűtési teljesítmény alapján azt gondolhatnád, hogy egy teljesen átlagos elektromos konvektorról van szó, de ennél nagyobbat nem is tévedhetnél! A borítás alatt nagy hatékonyságú alumínium radiátor bújik meg, amely a bekapcsolástól számítva kevesebb, mint 2 percen belül eléri az üzemi hőmérsékletet – hogy aztán ontsa a meleget magából.

A radiátor teljesítménye 2,2 kW, ezzel egy kisebb (10-12 négyzetméteres) helyiséget egymaga is képes befűteni, de hasznát veheted kiegészítésként akkor is, ha a nagyszobában vagy a gyerekszobában a központi fűtés nem ad elég meleget. Sőt, ha az épület hőszigetelt, akkor az elektromos fűtőtest akár egy 20 négyzetméteres szobában is helyt tud állni! A radiátor borítása IPX4-es szabványú, vagyis a fröccsenő víz ellen védett; ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nyugodtan használhatod fürdőszobában is, mert semmi baja nem lesz akkor, ha néhány csepp víz éri. Persze azért ne közvetlen a kád mellé tedd! A fürdőben való használathoz egyébként a kütyü egy extra funkcióval is rendelkezik: kihajtható törülköző szárítót is tartalmaz!

Fentebb már említettük, hogy a fűtést nagy hatékonyságú alumínium panelekre bízták a tervezők. Ez egészen pontosan 74 darab alumínium lamellát jelent a borítás alatt, amelyek összesen közel fél négyzetméternyi hőleadó felülettel rendelkeznek. A lamellák közötti légrésben a kéményhatás remekül érvényesül: a felmelegített levegő felfelé halad és a készülék tetején távozik, míg lent hideg levegő áramlik be. Ez a passzív megoldás a szoba levegőjét folyamatosan keringteti, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a szoba gyorsan felmelegedjék. Arra viszont figyelni kell, hogy a Xiaomi Mi Smart Space Heater S felső részét soha ne takard le! Ha mégis megteszed, akkor a radiátor túlmelegszik és automatikusan kikapcsol – utóbbit pedig akkor is megteszi a készülék, ha valaki véletlenül felborítaná.

A fűtőtest a rajta lévő gombokkal 18 és 28 fokos hőmérsékletre programozható be, 2 fokos lépcsőket használva, időzítője pedig 1, 3, 5 illetve 9 órás etapokat ismer. Teljesítményét automatikusan tudja állítani; a beállított hőmérséklet elérése után a radiátor nem kapcsol ki, hanem csökkenti a teljesítményt, hogy a kívánt hőmérsékletet folyamatosan tartsa. Ez nemcsak a komfortérzetet emeli, hanem a villanyszámálra is jótékony hatással van. Persze ennyitől még nem lenne okoskütyü: WiFi hálózat segítségével viszont a radiátor irányítható a Xiaomi Mi Home alkalmazáson keresztül, vagy az Amazon Alexa, illetve a Google Home személyi asszisztensekkel is. Természetesen akár távolról is, így ha pontosan tudod, hogy mikor fogsz hazaérni, időben gondoskodhatsz arról, hogy kellemesen meleg legyen a lakásban, amikor kinyitod a bejárati ajtót. Azt érdemes még tudni, hogy a teljes funkcionalitás csak a Mi Home alkalmazásban érhető el, ennek telepítése tehát erősen ajánlott. Az appban a hőmérséklet például 1 fokos lépcsőben állítható, és az időzítő is sokkal precízebben programozható – nemcsak kikapcsolási, hanem bekapcsolási időtartam is beállítható például. Természetesen a Mi Home appon keresztül a konvektor a rendszer teljes értékű tagjává válik, így működése akár más szenzorokhoz is köthető – az ablak vagy az ajtó kinyitása például a fűtés automatikus lekapcsolását vonhatja maga után.