Blog

Kieslect K10 okosóra- ha megbízható, belépő szintű okosórát keresel

MiStyle
MiStyle
2022.07.29 14:00
Kieslect K10 okosóra- ha megbízható, belépő szintű okosórát keresel

Ha szeretnél egy olyan okosórát, amely nagyon jól néz ki és emellett alapvető fitnesz funkciókat is támogat, mégsem kerül sokba, akkor ne is keress tovább, a Kieslect K10-et neked találták ki! A Kieslect még újnak számít a piacon, de a megbízhatóságra garanciát jelent, hogy a márka a Xiaomi tulajdona! 

 

A K10 okosóra ár alapján egyértelműen a belépő szintet képviseli, ám ez dizájnján egyáltalán nem látszik meg. A kör alakú számlap 47 mm széles házban fért el, amely sötétszürke színű és oldalt, vagyis ahol látható, alumíniumból készült. A hátlap a költségtakarékosság jegyében műanyag, a szíjak pedig szilikonból vannak - de kényelmes viselést biztosítnak, igény esetén pedig akár cserélhetők is. Az órára két gomb is került, amelyek a jobb oldalon találhatók - ebből adódóan a kütyüt bal kézen viselni valamivel kényelmesebb. A felső gombot navigálásra használhatod, az alsó pedig a sport tevékenységekhez nyújt gyorselérést. 

Az óra nemcsak jól néz ki, hanem a gyűrődést is bírja: a váz IP68-as besorolása azt jelenti, hogy sem a por sem a víz nem tud behatolni a készülékházba. Ugyanakkor a folyamatos, vízben történő használatot az óra nem támogatja, úszáshoz és vízi sportokhoz ezért nem ajánlott. 

A nagyméretű, 1,32 colos kijelzőn alapesetben az idő és a dátum mellett a megtett lépések száma és a pulzus is leolvasható, de természetesen a panel testreszabható, a beérkező értesítések pedig szintén megjelennek rajta. 360×360 pixeles felbontásával a kijelző részletességével nincs gond, viszont az árkategóriából adódóan nem OLED-et, hanem csak LCD panelt kapsz, ami nagy fényben okozhatja azt, hogy a színek enyhén fakón jelennek meg. 

Az óra saját operációs rendszert használ, amely az alapvető funkciók mellett (például értesítések megjelenítése, ébresztés, zene vezérlése) 13 sport üzemmódot ismer, és a pulzus valamint a véroxigénszint mérésére is képes. Saját GPS-szel nem rendelkezik viszont a kütyü, így a pontos helyzetmeghatározást igénylő funkciókhoz a telefon GPS-ét kell használnod. Az OS jól áttekinthető, rendezett - igaz ez részben annak is köszönhető, hogy a funkcióválaszték az alapokra koncentrál. Az óra és a telefonos app közötti együttműködés egyik fontos eleme, hogy az adatok minden nap automatikusan az óráról a mobil tárhelyére kerülnek. Természetesen ezekből az app statisztikákat is gyárt, a jobb áttekinthetőség és a fejlődés nyomonkövetése érdekében. 

A simítással elérhető különféle widgetek mindenféle adatot megmutatnak, így péládul azt is, hogy a lépésszám tekintetében hogyan állsz a napi (tervezett) adaghoz képest, de megnézheted az adott nap legalacsonyabb és legmagasabb pulzusát, valamint véroxigén szintjét is. Sőt, van időjárás-előrejelzés is, amely négynapos időintervallumot fed le. 

Az óra akkumulátora 330 mAh kapacitású amely az energiatakarékos funkcióknak hála akár 30 napos készenlétet is tud biztosítani, de átlagos használat mellett azért ennél rövidebb időre számíts. A kísérő alkalmazás Androidra és iOS-re egyaránt letölthető. Az app nemcsak az óra beállításátban segít, hanem a vele gyűjtött adatok kiolvasásában és értékelésében, megjelenítésében is.