Blog

Xiaomi kütyük a fürdőszobában

MiStyle
MiStyle
2023.03.06 08:00
Xiaomi kütyük a fürdőszobában

Ha egy üzlet beindul! A Xiaomi szereti kipróbálni magát új területeken is; így akár a fürdőszobában is találkozhatsz a gyártó termékeivel! Kettőt meg is mutatunk közülük.

Kicsi, de erős

Kezdjük a sort a Mi Ionic Hair Dryer H300-zal, amely egy kompakt méretű, de mégis erős hajszárító. És amikor azt mondjuk, hogy kompakt, akkor az tényleg úgy is van: a hajszárító 135×77×215 mm-es. Az adatok közül az első érték jelzi a hosszúságot, amiről azt kell tudni, hogy a 135 mm-es érték már nemcsak magára a készülékre vonatkozik, hanem az extra légfúvókával együtt értendő. Csak maga a készülék már-már hihetlenül rövid, mindössze 95 mm-es! Ezek alapján nem is meglepő, hogy a Xiaomi nemcsak otthonra, hanem utazáshoz is ajánlja a hajszárítót!

A kis test ellenére a kütyü nagyon erős: hét lapáttal rendelkező turbó ventilátorának felépítését a repülőgépek hajtóműve ihlette. Akár 20 m/s-os sebességre is fel tudja gyorsítani a levegőt, így a hajon lévő nedvességet villámgyorsan elpárologtatja. Ha eddig még nem tudtad volna, most eláruljuk, hogy a hajszárítóknak is van ám teljesítménymutatója, ami azt adja meg, hogy hány gramm nedvességet képes elpárologtatni az adott termék egy perc alatt. A Mi Ionic Hair Dryernél ez az érték 6,1 gramm, ami nagyon jónak számít!

Hőmérsékleti beállításból kettő van: az egyik forró, a másik mind a két választható sebességfokozattal precízen 57 fokos levegőt jelent. Ha lehet, érdemes az 57 fokos beállítást használni, ami a profik szerint a tökéletes kompromisszumot jelenti a gyors szárítás és a hajnak optimális hőmérséklet között. A technológia itt azért erős szerepet kap, hiszen a hőmérsékleti szenzor másodpercenként 60 alkalommal méri a kiáramló levegő hőmérsékletét, az elektronika pedig az adatok alapján gyakorlatilag valós időben szabályozza a teljesítményt. A hajszárító a teljesítménybeállítást természetesen megjegyzi, következő indításnál pedig automatikusan kiválasztja.

A haj egészségére a beépített iongenerátor is jó hatással van, amely akár 50 millió negatív iont is fel tud szabadítani. Az iongenerátor előnye, hogy csökken hajszárítás közben a statikus elektromosság kialakulásának esélye, továbbá nem göndörödik és csillogó lesz tőle a haj. A kényelmes használatot az extra fúvóka mellett egy, a tárolást segítő akasztó is biztosítja.

Xiaomi Hair Clipper

A Xiaomi másik terméke is kapcsolódik a hajhoz. És a szakállhoz. Merthogy egy olyan hajvágóról van szó, amely 0,5-41 mm-es tartományban mm-es pontossággal beállítható vágási hosszal rendelkezik. Így pedig nemcsak a hajadhoz használhatod, hanem az arcszőrzet „karbantartásához” is. Abban az értelemben véve a hajvágó sem okostermék, hogy telefonhoz vagy más kütyühöz nem tud kapcsolódni; tudását tekintve viszont egyértelműen prémium kategóriás darabról van szó.

 A pengék például kerámiából készültek és titán bevonatot kaptak, amely nemcsak tartós, hanem rozsdamentes is egyben. Lévén, hogy a hajnyíró sokat fog találkozni a vízzel, ez cseppet sem elhanyagolható szempont! A Xiaomi Hair Clippert akár a kádban ülve is használhatod, hiszen IPX7 védettséggel rendelkezik. Vagyis nemcsak a fröccsenő víznek áll ellent, akkor sem lesz baja, ha víz alá meríted. Tápellátása sem hálózati áramról történik, hanem akkumulátorról. Érdekesség, hogy az akku feltöltéséhez nem saját tápegységet tudsz használni, hanem olyan USB-s töltőt, amely Type-C csatlakozóban végződik. Utazásnál felettébb hasznos, hogy nem kell még egy extra töltőt magaddal cipelned. Hiába, van előnye annak, ha egy főleg IT termékek gyártásában jártas márka új területek meghódítására vállalkozik. Egyébként pedig az sem biztos, hogy a töltőt magaddal kell vinni a nyaraláshoz, hiszen 2,5 órányi töltést követően 180 perc, azaz 3 óra használatra számíthatsz, ami jó sok haj- és szakállvágásra elég. Ha mégis „menet közben” fogyna ki a szufla, a hajvágó töltés közben tovább használható.

A kések percenként akár 6200-szor is mozdulnak, ami tökéletes vágási hatékonyságot ad alacsony zajszint mellett. A vágási hosszról korábban már esett szó, a tartomány alapesetben (tehát csak magát a hajvágót használva) 1-14 mm közé esik, ha ennél nagyobb hosszúságra van szükséged, akkor a csomagban található extra feltéteket kell használnod. A kések vágási hossza a tökéletes precizitás érdekében 0,5 és 1,7 mm között, 0,3 mm-es lépcsőkkel állítható.

A csomagolásban a sztenderd kiegészítőket találod: a feltétek mellett fodrászköpenyt, fésűt, hajvágó ollót és egy olyan kefét, aminek a kések megtisztításakor veheted hasznát. A késeket külön élezni nem kell, olajozni viszont igen; hogy mikor, azt a markolaton található jelzőfény mutatja neked.