Blog

Xiaomi kütyük a lakás körül

MiStyle
MiStyle
2023.05.03 12:00
Xiaomi kütyük a lakás körül

Fedezd fel a legjobb Xiaomi termékeket az otthonodba!

Telefon, légtisztító, okoségő, smart band – ha csak ezek ugranak be a Xiaomi neve hallatán, akkor teljesen lemaradtál a gyártó lifestyle termékeiről. Semmi vész; segítünk pótolni a mulasztást!

Mi Smart Air Fryer

Ha szereted az egészséges ételeket, akkor valószínűleg már kacérkodsz a forrólevegős sütőkkel. Egy ilyen eszköz nemcsak azért jó, mert olaj nélkül készítheted el az ételeket, hanem azért is, mert a kompakt méretből adódóan sokkal energiatakarékosabban teheted mindezt. A Xiaomi saját megoldása 3,5 literes űrtartalommal rendelkezik, így akár két főre is elkészülhet benne az ebéd vagy a vacsora (vagy akár mindkettő). A tálca rozsdamentes és tapadásmentes, így igazán nem kerül nagy erőfeszítésbe tisztán tartani. A Xiaomi Mi Smart Air Fryer széles hőmérsékleti tartományban, 40-200 fokos hőmérséklet beállítással használható, így nemcsak sült étel készülhet benne, hanem desszert, joghurt vagy aszalt gyümölcs is. A hőmérsékletet és az időt alapesetben az OLED-kijelzős tekerőgomb segítségével állíthatod be, de ha összekötöd a sütőt az okostelefonnal, akkor a Mi Home alkalmazáson keresztül is vezérelheted a forró levegős fritőzt. A telefonos összeköttetés azért is hasznos, mert értesítést kapsz a mobilra, amint a ropogós csirkeszárnyak elkészültek.

Mi Smart Kettle Pro vízforraló

Szintén a konyhában jön jól az 1800 watt teljesítményű okos vízforraló, amely 1,5 liter forró vizet 5 perc alatt készít el neked, máskor pedig 40-90 fokos hőmérsékleten tartja a benne lévő folyadékot, akár 12 órán keresztül – ez utóbbi funkcióval mindig fogyasztásra készen tartható a tápszer, a bébiétel, de még a kávé is. A kétféle üzemmód közül a fogantyún látható gombok segítségével választhatsz, a kért hőmérsékletet pedig a felettük elhelyezkedő digitális kijelző mutatja. Még jobb viszont, ha a vízforralót is összekötöd az okostelefonnal, hiszen így kérheted a melegen tartás funkció automatikus aktiválását az első levételt követően, vagy a forralás befejezése után is.

A vízforraló azon alkatrészei, amelyek érintkeznek a behelyezett folyadékkal, rozsdamentes acélból készülnek, így teljesen higiénikus működést tesznek lehetővé: nem fogják a szagokat, tisztításuk pedig könnyű. Az acéltartály és a külső burkolat között egy szigetelő réteg is található, amely garantálja, hogy még vízforralás esetén sem égeted meg magad.

Mi Smart Clock

Haladjunk tovább a hálóba! Az okosotthon rendszer hasznos kiegészítője lehet a Mi Smart Clock is. Ez az okosóra alapvetően WiFi kapcsolaton keresztül kommunikál, de Bluetooth 5.0 adapter is került bele. Minimalista dizájnnal rendelkezik, hatalmas (4 colos) érintőkijelzője pedig 800×480 pixelen mutatja az információkat. Tekintve, hogy egy asztali óráról van szó, a legnagyobb helyet az óra számlapja foglalja el – amelynek megjelenése természetesen változtatható –, de természetesen megtalálod rajta a dátumot és az időjárás információkat is. Ha szeretnéd, akkor a hátteret is változtathatod, a gyári sémák helyett pedig akár saját fotót is választhatsz. Az óra hangszóróval is rendelkezik, amely elég jó minőségű ahhoz, hogy a reggeli ébresztést követően élvezhető zenehallgatásban legyen részed. A WiFi kapcsolatra nemcsak az időjárás információk miatt van szükség, hanem azért is, mert az óra a Google digitális hangasszisztens szolgáltatását is támogatja – vagyis a Google rendszerére épülő okosotthon rendszereket tökéletesen irányíthatod vele. Noha az óra tudása alkalmazásokon keresztül nem bővíthető, arra azért lehetőség van, hogy a Xiaomi WiFi-s okoskameráival összekapcsold, így rajta keresztül, mobil nélkül is megnézheted például, hogy mi a helyzet a gyerekszobában.

Mi Bedside Lamp 2

A Mi Smart Clockban van egy olyan funkció is, amely szerint az óra az ébredést segítendő, a napfelkelte hangulatát szimulálja, de az igazság az, hogy ehhez édeskevés a kijelző fényerőssége – ha ilyen extrára vágysz, akkor inkább a Xiaomi Bedside Lamp 2 éjjeli lámpára vess egy pillantást. Ez a kütyü 400 lumenes maximális fényerejével és WRGB LED-es kialakításával az egész szobában jól látható, egyenletes fényerőt biztosít. A 2-es verzió újdonsága, hogy a lámpa immáron nemcsak a Google Assistant és Amazon Alexa hangasszisztensekkel kompatibilis, hanem integrálható Apple HomeKit alá is. De nemcsak ily módon vezérelhető, hanem a Xiaomi Mi Home alkalmazáson keresztül is, vagy használhatod a lámpa oldalán lévő, érintésérzékeny gombokat és csúszkát is a precíz beállításhoz.

A lámpát természetesen hangulatfényként is használhatod, ha pedig minimális szintre csökkented a fényerőt, akár éjszakai fénykét is működhet – a minimális fényerő 2 lument jelent egyébként.

Xiaomi Electric Toothbrush T700

Végezetül pedig jöjjön az elektromos fogkefe, merthogy már ilyenje is van a Xiaominak. A T700 ráadásul nem is akármilyen darab, a prémium kategória versenyzője. Nagy frekvenciás rezgéssel tisztít; a kefe nejlon sörtéi percenként akár 39600-at is rezeghetnek, de a teljesítmény szabályozható, ráadásul fokozatmentesen. A fej kialakítása sem mindennapi: a sörtéket tartó rész mindössze 4 mm vastag, így biztos, hogy kényelmesen el fog férni a szádban. A kefén lévő sörték puhák, így a Xiaomi Electric Toothbrush T700 nemcsak hatékonyan, hanem kíméletesen is tisztít. Az alaposságot egyébként a kétszeres sörtesűrűség garantálja.

A fogkefe markolatra egy LED-es kijelző is került, amely alapesetben például a rezgési sebességet vagy az akku töltöttségi szintjét mutatja – működése viszont testreszabható, például nevet vagy évfordulós emlékeztető feliratot helyezhetsz el rajta. A test 1050 mAh-s akkumulátort rejt, amelynek töltése kíméletesen, de lassan történik. A hatórás ciklust követően ugyanakkor a fogkefe rendkívül hosszú, akár 24 napos rendelkezésre állást is képes biztosítani. A markolat ütéselnyelő betétet is tartalmaz, amely a nagy frekvenciás motor rezgéseit hivatott csillapítani.